Bas Leinders blikt vooruit op GP België: "Ik verwacht Verstappen aan de leiding"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Bas Leinders blikt vooruit op GP België: "Ik verwacht Verstappen aan de leiding"

Nico Rosberg heeft gemakkelijk de pole veroverd in de Grand Prix van België. De Duitser bleef Max Verstappen en de Ferrari-boys voor. Voor Bas Leinders is dat geen verrassing.

"Het is niet echt een verrassing dat Rosberg de pole heeft gepakt", opent Bas Leinders bij Autosportkrant. "Zeker omdat Hamilton niet meestrijdt. Logischerwijs zal Rosberg het gemakkelijk halen." En wat met Max Verstappen, die knap tweede werd in de kwalificaties?

"De Red Bulls hun start is altijd beter, dus ik verwacht dat Verstappen even aan de leiding zal rijden. En mogelijk kan hij dat redelijk lang volhouden", aldus de analist. "Maar daarachter ligt het helemaal open voor de derde plek. Lewis Hamilton? Hij kan zeker nog terugkomen, want hij heeft een snelle wagen."

Comeback van Hamilton?

"Ik verwacht hem zondag zeker in de top vijf. En mits wat geluk kan hij door omstandigheden - als de safety car moet tussenkomen - meespelen voor de overwinning", zegt Leinders. Er werd heel wat gesproken over het vervangen van de motoronderdelen van de auto van Hamilton.

Ik verwacht Hamilton zeker in de top vijf - Bas Leinders

Terechte commotie volgens Leinders? "Het reglement is nu eenmaal zo en dan kan je daar gebruik van maken. Het is aan de FIA om daarover te oordelen. Het is zeker niet de eerste keer dat het gebeurt, dus er kan moeilijk over geklaagd worden", besluit Leinders.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws