Waarom Spa-Francorchamps het mooiste circuit ter wereld is

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Waarom Spa-Francorchamps het mooiste circuit ter wereld is
Foto: © photonews

Het circuit van Spa-Francorchamps werd ooit nog gemeden door de F1 omdat het te gevaarlijk was, maar na de aanpassing van de omloop werd het een favoriet van fans én rijders. Waarom? Dat leest u hier.

Uniek parcours, snel én technisch

Na de start kom je meteen aan de haarspeldbocht die alle snelheid eruit haalt, veel downforce is nodig, maar daarna is het meteen terug optrekken geblazen. Het is één van de meest opmerkelijke starts in het Formule 1.

Verder is het vooral een heel snel parcours en moet je het door Eau Rouge helemaal goed hebben of het loopt mis, maar daarover later meer. Het hoogteverschil in de Ardense heuvels bedraagt overigens bijna 100m, indrukwekkend.

Max Verstappen is alvast fan, hij noemt het circuit de beste plaats ter wereld en roept de fans intussen op om een wave in te zetten als hij langs rijdt.

De Eau Rouge/Radillon, wat had u gedacht

De combinatie Eau Rouge/Radillon is één van de meest uitdagende bochten ter wereld. Het levert spektakel op voor zowel de piloten als de fans. Maar liefst veertig meter hoogteverschil en een belasting van 4G, allemaal met het gas vol open en aan 300km/u.

Vooral Fernando Alonso is er helemaal gek van, hij geeft hieronder mee waarom. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen. Daaronder kan je zien hoe de bocht tussen 1991 en 2013 genomen werd door verschillende rijders.

Een rondje Spa-Francorchamps in beeld

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws