Verstappen ambitieus: "Natuurlijk is dat mijn doel"

Redactie
| 0 reacties
Verstappen ambitieus: "Natuurlijk is dat mijn doel"
Foto: © photonews

Max Verstappen maakte dit seizoen de overstap van Toro Rosso naar Red Bull Racing. Maar de jonge Nederlander steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken. Ooit wil hij de beste van de wereld zijn.

Max Verstappen zijn grote doel is om ooit wereldkampioen in de Formule 1 te worden. "Dat is sowieso mijn doel, maar het is moeilijk om plots te zeggen dat je in een team wereldkampioen wil worden", opent Verstappen bij F1i.com. "Je weet nooit wat er gebeurt, maar je hebt natuurlijk ook een beetje geluk nodig."

En de Red Bull-piloot spiegelt zich aan een andere F1-piloot. "Kijk maar naar Fernando Alonso. Hij kon zeker zeven keer wereldkampioen geworden zijn, want hij is heel snel. Maar hij zat in de verkeerde ploeg op het verkeerde tijdstip. Het is dus zeker niet gemakkelijk."

Geen wereldtitel, geen ramp?

"Maar hopelijk kan ik het in deze ploeg doen, want ik voel me hier heel goed", aldus de Nederlander. "Als ik een geweldige carrière in de Formule 1 heb gehad, maar geen wereldtitel heb gepakt, dan is het maar zo. Natuurlijk is dat mijn doel, maar als ik het maximum er heb uitgehaald dan zal ik blij zijn", besluit Verstappen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws