De meest opvallende F1-races op Spa-Francorchamps

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
De meest opvallende F1-races op Spa-Francorchamps
Foto: © photonews

Op Spa-Francorchamps wordt volgend weekend het tweede deel van het F1-seizoen eindelijk opnieuw op gang geknald. Ons nationale circuit heeft heel wat historie, maar de editie van 1998 én een opvallende Duitser springen erbovenuit.

Het wisselende geluk van Schumi

Michael Schumacher schreef de Grote Prijs van België maar liefst zes keer op zijn naam en startte er ook zijn F1-carrière. Toch verging het hem niet altijd even goed. In 1991 begon de wellicht grootste F1-piloot aller tijden aan zijn allereerste Grand Prix op plaats 7.

Een geweldige kwalificatietijd dus namens de Duitser in zijn debuut, maar lang duurde het niet. Al in de eerste ronde begaf zijn versnellingsbak het en moest hij opgeven. Hij zou dus in totaal zes keer wraak nemen op het bochtige circuit.

De meest opvallende was zijn huzarenstukje in 1995. Hij vertrok toen vanop plaats zestien en mocht na één van de meest memorabele inhaalraces uit de geschiedenis van de sport toch op het hoogste schavotje plaatsnemen.

De enorme slachtpartij van 1998

In 1998 kregen we één van de grootste crashes aller tijden in de Formule 1. Amper acht rijders haalden de finish, waarvan er twee, David Coulthard en Nakano, pas na reparaties hun race konden verder zetten.

In de eerste ronde knalde Coulthard tegen de muur en schoot zijn wagen opnieuw de baan op. Dat veroorzaakte een kettingbotsing van jewelste. Ook in de herstart liep het fout en moesten Häkkinen en Hebert moesten opgeven.

Michael Schumacher en David Coulthard vlogen er nog eens uit na een zware crash en vooral de ruzie daarna staat in het geheugen van elke F1-fan gegrift.

Bandengate in 2015

Vorig seizoen kreeg Sebastian Vettel te maken met een klapband. Hij reageerde zich achteraf fel af op bandenproducent Pirelli. Ook Nico Rosberg kende in dezelfde race op Spa Francorchamps te maken met een klapband. Het zette Pirelli aan om aanpassingen te maken aan de banden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws