Fernando Alonso vergelijkt F1 met voetbal: "Dat hoort nu eenmaal bij de sport"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Fernando Alonso vergelijkt F1 met voetbal: "Dat hoort nu eenmaal bij de sport"
Foto: © photonews

Als het van Fernando Alonso afhangt, hoeven er niet veel dingen te veranderen in de Formule 1. De Spanjaard trekt zelfs de lijn door naar het voetbal. "Er worden niet elke week dingen veranderd in het voetbal", klinkt het.

De laatste jaren heeft de Formule 1 al heel wat aanpassingen ondergaan. Maar dat is niet altijd naar de zin van Alonso. "Vaak willen we dingen verbeteren die al vrij goed in orde zijn", opent Fernando Alonso bij Motorsport.com. "In het voetbal eindigen er heel wat wedstrijden zonder doelpunten."

"Dat is vaak vrij saai, maar ze gaan toch niet heel het spelletje anders maken door bijvoorbeeld het strafschopgebied aan te passen? Of door twee keepers of zelfs géén doelman op het veld te zetten? Er worden niet elke week dingen veranderd, want dat hoort nu eenmaal bij de sport."

Spanning verdwenen

De Spanjaard denkt aan een decennia terug, toen er meer spanning was in de F1. "Het tijdperk met de V10- en V8-motoren was fantastisch. Enkel als er iets aan de veiligheid mankeerde, werden er dingen aangepast. Maar de spanning en de show is verdwenen door de komst van turbomotoren. Het is niet meer zo spannend als vroeger", besluit Alonso.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws