Toto Wolff laat in zijn kaarten kijken: "Dominantie van Mercedes zal niet blijven duren"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Toto Wolff laat in zijn kaarten kijken: "Dominantie van Mercedes zal niet blijven duren"

Mercedes domineert al ruim twee seizoenen lang in de Formule 1, maar Toto Wolff verwacht dat Ferrari volgend seizoen zeker sterker zal terugkomen.

"Ik denk niet dat we Ferrari moeten afschrijven", laat Toto Wolff weten op de algemene website van de Formule 1. "Ze hebben een moeilijke periode gekend, maar ik denk dat ze hun pijlen al op 2017 richten. Je mag nooit een team met zoveel vermogen en passie onderschatten."

Maar het loopt al enkele jaren stroef voor Ferrari. De laatste WK-titel dateert al van 2007 met Kimi Räikkönen, een jaar later werd de laatste constructeurstitel gepakt. Bovendien werd ruim een maand geleden technisch directeur James Allison ontslagen na tegenvallende resultaten.

"Hoge verwachtingen"

"De verwachtingen bij Ferrari zijn altijd hoog", vervolgt de Mercedes-baas. "Maar het is vaak moeilijk om die verwachtingen in te lossen. En toch geloof ik dat ze steeds sterker worden. Ferrari zal volgend jaar - en misschien dit seizoen nog - in goede vorm terugkeren, daar ben ik zeker van. Wij winnen met Mercedes al bijna 2,5 jaar elke race, maar dat zal niet blijven duren", besluit Wolff.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws