Zomerbreak in de F1: Max Verstappen geeft uitleg over zijn rijkunsten en duels met Rosberg

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Zomerbreak in de F1: Max Verstappen geeft uitleg over zijn rijkunsten en duels met Rosberg

Max Verstappen heeft er al bij al een geslaagde eerste seizoenshelft opzitten. De Nederlander maakte de overstap van satellietploeg Toro Rosso naar Red Bull en kon ondertussen in Spanje al zijn eerste GP naar zijn hand zetten.

Bovendien is Verstappen samen met zijn ploegmaat Daniel Ricciardo met Red Bull over Ferrari gesprongen. De inhaalmanoeuvres van de Nederlander zijn belangrijk, maar Verstappen liet ook al zien dat hij op defensief vlak uit de voeten kan. Zo hield hij in Canada Rosberg knap achter zich.

Strijd met Rosberg

"Rosberg liep snel op me in, dus dat was erg lastig", bekent Verstappen bij Sky Sports. "We haalden er niet altijd onze topsnelheid, maar ik zat telkens aan de juiste kant", zegt de Nederlander over het feit hoe hij de Duitser mooi achter zich hield.

Op Silverstone toonde Verstappen dan weer zijn inhaalmanoeuvres. Opnieuw een strijd met Rosberg, Verstappen ging er echter mooi voorbij. "Even daarvoor had ik hem al bijna te pakken, maar het water op de weg maakte het moeilijk. Ik probeerde het later gewoon buitenom en gelukkig was daar voldoende grip. Ik ging er gewoon voor", besluit Verstappen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws