Niet Stoffel Vandoorne maar wel deze jonge Fransman krijgt een zitje bij Manor Racing

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Niet Stoffel Vandoorne maar wel deze jonge Fransman krijgt een zitje bij Manor Racing

Het is enkele weken zomerbreak in de Formule 1. Veel teams zijn bezig met de voorbereidingen voor het cruciale najaar, maar bij Manor Racing zal er vanaf Spa-Francorchamps een nieuwe piloot te zien zijn.

Rio Haryanto wordt bij Manor Racing namelijk vervangen door de Fransman Esteban Ocon. De Indonesiër blijft wel reserverijder bij de constructeur. Haryanto kocht zich met veel financiële slagkracht in bij Manor Racing, maar zijn resultaten waren niet naar behoren.

Daarom wilden de sponsors een nieuwe piloot. En die kwam er met de 19-jarige Esteban Ocon. Hij zal dus in de rest van 2016 de ploegmaat van Pascal Wehrlein zijn. Er werd ook gesproken over een mogelijke komst van Stoffel Vandoorne, maar het is dus Ocon geworden.

"Kinderdroom"

Ocon was al aan de slag bij de opleidingsteams van Lotus en Mercedes en krijgt nu dus zijn kans in de F1. Dit jaar was hij ook reserverijder bij Renault. "Ik ben blij dat ik de rest van het seizoen bij Manor Racing zal rijden", liet de Fransman al weten. "Dit is een kinderdroom die uitkomt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws