F1 neemt afscheid van legende die nooit een Grand Prix won

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
F1 neemt afscheid van legende die nooit een Grand Prix won

Chris Amon is niet meer, de legendarische Nieuw-Zeelandse formule 1-piloot stierf op 73-jarige leeftijd aan kanker. Hij wordt beschouwd als de beste coureur die nooit een Grote Prijs Formule 1 won.

Chris Amon was één van de 'Nieuw-Zeelandse drie' die in de jaren zestig en zeventig de Formule 1 kleur gaf. Samen met Bruce McLaren en Denny Hulme waagde hij de oversteek van het verre eiland naar Europa.

Hij zou uitgroeien tot één van de beste piloten van zijn generatie, maar zou uiteindelijk door pech geen enkele race winnen. Ron Dennis zei: "Chris startte 96 Grand Prixs, maar won er geen enkele. Hij is de beste piloot ooit die nooit won op het hoogste niveau."

Te vroeg weg bij Ferrari

Naast problemen op het circuit droeg ook pech bij het kiezen van teams bij tot zijn lege palmares. Na enkele jaren zonder succes bij Ferrari wegens voortdurende mechanische problemen verkaste hij naar March. Het jaar erop had Ferrari een betrouwbare wagen en wonnen ze alles.

Zijn allergrootste succes kwam er dan ook naast de Formule 1. Samen met McLaren won hij in een Ford GT40 de 24uur van Le Mans in 1966.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws