Vijf redenen waarom Rosberg het tij kan keren op Hockenheim

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Vijf redenen waarom Rosberg het tij kan keren op Hockenheim
Foto: © photonews

Na goed 4 races leek Rosberg al stevig op weg om de nieuwe wereldkampioen F1 te worden, maar nadat beide Mercedessen elkaar in Spanje uit de race reden, keerde zijn geluk. Hamilton won sindsdien vijf van de zes races en wipte haasje-over. Wij denken dat Rosberg het tij opnieuw kan keren.

1- Het is in Duitsland

Hamilton mag beweren wat hij wil, Rosberg blijft een echte Duitser. In zijn land zal hij alles op alles zetten om opnieuw de leidersplaats over te nemen. Denk maar aan wat Alonso elk jaar klaarspeelt als het F1-circus richting Spanje trekt.

2- Rosberg knalde sneller in de vrije trainingen

Het team van Hamilton heeft zich vrijdagnacht uit de naad gewerkt om uit te vogelen hoe hij in godsnaam vier tienden trager kon zijn dan z'n teamgenoot. In de derde training op zaterdagochtend was het verschil gelukkig voor de Brit al kleiner, maar het was er nog steeds.

3- Revanchegevoelens

De uitlatingen van Hamilton zullen zeker in het verkeerde keelgat geschoten zijn bij Rosberg. Ook de punten die hij verloor wegen communicatie met de pitmuur -intussen alweer wél toegestaan- zullen nog steeds voor een wrange nasmaak zorgen.

4- Banden, banden, banden

Rosberg is een perfectionist, Hamilton doet het vooral op zijn geweldig race-instinct en intuïtie. Sinds Pirelli vorig jaar de minimumdruk in de banden opdreef, had Hamilton het steeds moeilijker om de perfecte set-up te vinden.

5- Titelkoorts

Na drie keer Hamilton leek het aan het begin van het seizoen eindelijk het jaar van Nico Rosberg te worden. De zoon van ex-F1 coureur Keke Rosberg zal erop gebrand zijn om opnieuw de bovenhand te nemen in de titelstrijd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws