Flashback: Toen Prost op Hockenheim een 'Froomeke' deed

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Flashback: Toen Prost op Hockenheim een 'Froomeke' deed

Alonso en Button lijken dit seizoen niet altijd even tevreden over hun McLaren. Vergeleken met wat Alain Prost en Rosberg senior meemaakten op Hockenheim, hetzelfde decor van dit weekend, dertig jaar terug, hebben ze niet zoveel reden tot klagen. Even terug in de tijd.

In de Grand Prix van Duitsland in 1986 hadden heel wat rijders last met de benzine. In de laatste twee ronden van de race vielen er dan ook een pak uit. Keke Rosberg moest zijn McLaren al parkeren en ook Mansell en Berger haalden het maar net.

Legende Ayrton Senna moeste zigzaggen met zijn bolide om toch nog de tweede plek te halen aan de streep, maar wat Prost uitvogelde, tartte alle verbeelding. Hij viel stil in de allerlaatste bocht en besloot dan maar zijn auto te duwen.

Ik wist dat het niet mocht, maar ik wou de absurditeit van de regels aantonen

-Alain Prost

De finish haalde hij niet, maar hij werd uiteindelijk nog zesde gezien de rest van de rijders die het wél haalden, al op minstens één ronde lag. Prost zei achteraf: "Ik wist dat het niet mocht, maar ik wou de absurditeit van de regels aantonen."

Bekijk hieronder de hallucinante beelden, de vreemde finish van Senna is te zien rond 3:57, met het debacle van Prost er vlak na. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws