Verstappen is het gezeik beu: "Het mag best wat brutaler"

Redactie
| 5 reacties
Verstappen is het gezeik beu: "Het mag best wat brutaler"
Foto: © photonews

De verdedigende acties van Verstappen in Hongarije blijven voor discussie zorgen. Zo gaat Sergio Perez van de rijstijl van Verstappen een item maken op de briefing voor de Grote Prijs van Duitsland. Verstappen vindt het allemaal danig overdreven.

Verstappen week tot twee keer toe van zijn lijn af toen hij Raikkonen achter zich probeerde te houden. "Je probeert je nu eenmaal altijd zo goed mogelijk te positioneren, dat gebeurt instinctief", aldus Verstappen bij De Telegraaf.

Toch schieten zijn acties in het verkeerde keelgat bij enkele collega's. "Had ik iets verkeerd gedaan, was ik toch wel bestraft door de stewards?" Misschien wekt het fenomeen Verstappen wel jaloezie op bij de meer ervaren piloten.

Had ik iets verkeerd gedaan, was ik toch bestraft?

-Max Verstappen

Hij werd meteen publiekslieveling, net door zijn racestijl. "Dit soort acties vinden de fans mooi. Die zitten niet te wachten op coureurs die elkaar braaf voorbij laten gaan. Het mag best wat brutaler, alsof Senna en Prost het ook niet deden."

Dit weekend heeft Verstappen in Duitsland een nieuwe kans om de fans te imponeren. Mét of zonder irritatie van de tegenstanders.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws