Het verleden beloofde weinig goeds, maar Mercedes lijkt te zullen heersen in Hongarije

Redactie
| 1 reacties
Het verleden beloofde weinig goeds, maar Mercedes lijkt te zullen heersen in Hongarije
Foto: © photonews

Nico Rosberg pakte (ondanks het negeren van een gele vlag) de pole in de GP van Hongarije. De Duitser bleef zo zijn ploegmaat Lewis Hamilton voor. Maar aan de afgelopen twee seizoenen te zien, is dat niet altijd een garantie voor succes in de race.

De adelbrieven van Mercedes in de laatste twee GP's van Hongarije zijn namelijk niet om over naar huis te schrijven. In 2015 pakte Hamilton de pole voor Rosberg - en waren de rollen dus omgekeerd - maar dat konden beide ploegmaats niet volhouden.

Uiteindelijk won Sebastian Vettel in zijn Ferrari. Hamilton en Rosberg werden respectievelijk 6e en 8e, nadat ze ieder een keer in aanraking kwamen met Daniel Ricciardo.

In 2014 pakte er met Rosberg opnieuw een Mercedes de pole, maar ook toen kon de constructeur niet zegevieren. Daniel Ricciardo won uiteindelijk, Hamilton en Rosberg werden 3e en 4e.

In 2013 wél raak

In 2013 boekte Hamilton dan weer zijn eerste zege voor Mercedes in Hongarije, een speciale overwinning dus voor de uittredende wereldkampioen. De laatste twee jaar zat het Mercedes niet mee, maar Rosberg en Hamilton zijn zondag opnieuw dé te kloppen namen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws