De transfercarrousel van de F1: Wat bij Ferrari en geluk voor Vandoorne?

Redactie
| 6 reacties
De transfercarrousel van de F1: Wat bij Ferrari en geluk voor Vandoorne?

Het Formule 1-seizoen is nog niet halverwege, maar toch wordt er al gesproken over transfers richting het volgende seizoen. Jenson Button liet eerder al blijken dat hij nog niet weet wat de toekomst brengt en ook de zitjes bij Ferrari zullen duur zijn.

Dat de zitjes bij Mercedes vast staan, daar lijkt bijna geen twijfel over te bestaan. Nico Rosberg en Lewis Hamilton zijn twee topcoureurs en hoewel beide piloten niet altijd de beste vrienden lijken, zijn ze vrij zeker over hun plekjes voor 2017.

Ferrari-zitjes

Maar bij andere teams staat er wel wat te gebeuren. Sebastian Vettel zal in principe in 2017 ook nog bij Ferrari rijden. Maar of dat voor Kimi Räikkönen ook geldt, is hoogst onzeker. Enkele namen doen al de ronde om het tweede zitje bij de Italiaanse constructeur te claimen.

En vooral de namen van Grosjean en Bottas worden vaak genoemd. Maar ook bij McLaren staat er wat te gebeuren. Jenson Button liet eerder deze week al blijken dat er verschillende opties zijn voor de toekomst.

Weg open voor Vandoorne?

Williams heeft al te kennen gegeven belangstelling te hebben in Button, maar de coureur zelf heeft nog geen beslissing gemaakt over zijn toekomst. Maar als Button besluit om McLaren te verlaten, dan ligt de weg voor Stoffel Vandoorne richting de F1 wel helemaal open.

Bij McLaren hebben ze al vaker laten blijken dat ze heel tevreden zijn over de prestaties van onze landgenoot. En bij een vrije plek, lijkt Vandoorne kandidaat nummer één voor een zitje.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws