Mercedes-teambaas kampt met gemengde gevoelens na zege van Lewis Hamilton

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Mercedes-teambaas kampt met gemengde gevoelens na zege van Lewis Hamilton

Lewis Hamilton was ongelofelijk blij met zijn eerste zege van het seizoen, maar Toto Wolff kampte toch met gemengde gevoelens. De Mercedes-teambaas zat in met Nico Rosberg, die heel wat ongeluk kende in Monaco.

"Wat een geweldige race van Lewis Hamilton", is Mercedes-teambaas Toto Wolff vol lof bij Mercedes AMG. "Hij deed alles prima, we namen enkele risico's als ploeg, maar Dame Fortuna stond aan onze zijde. Het was een fantastische wedstrijd en net wat we nodig hadden na al het gedoe van de voorbije weken."

"Maar ik voel me wel slecht voor Nico", zegt de Oostenrijker. "Hij zat in een auto die vandaag niet genoeg snelheid had. Bovendien kende hij een hele trage pitstop. Daardoor kwam hij in een slechte positie te zitten en dankzij al dat ongeluk eindigde hij uiteindelijk pas als zevende."

Teamspeler

Rosberg liet tijdens de race Hamilton passeren. "Dat was onze enige kans om de race te winnen", zegt Wolff over het teamorder. "Maar het feit dat hij dat doet, bewijst dat hij een geweldige teamspeler is. Red Bull was ook heel sterk, dus dat belooft voor de wedstrijden in Montréal en Bakoe", besluit Wolff.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws