Unieke terugblik: onze toppers en floppers in Monaco

Redactie
| 4 reacties
Unieke terugblik: onze toppers en floppers in Monaco

De GP van Monaco is achter de rug, met Lewis Hamilton als winnaar. Maar er waren natuurlijk nog enkele opvallende zaken. Wie was er goed en wie viel er uit de boot? We lijsten graag even de toppers en floppers op van het voorbije weekend.

Top

Lewis Hamilton

Na zes races is het hem dit seizoen dan toch eindelijk gelukt. Lewis Hamilton, de regerende wereldkampioen in de Formule 1, heeft zijn eerste zege van het seizoen te pakken.

En meer zelfs, de Brit van Mercedes reed met zijn bolide het snelste rondje dat ooit is afgelegd in Monaco. En dat op banden waarmee hij al veertig (!) rondjes reed. Een pluim dus voor Hamilton, zeker na het debacle met Nico Rosberg in de GP van Spanje.

Daniel Ricciardo

Hij kende voor de tweede Grote Prijs op rij al het ongeluk van de wereld, maar Daniel Ricciardo reed net als in Spanje een fantastische race. Ook zijn kwalificatie was verbluffend, met een polepositie tot gevolg.

Eigenlijk was de Australiër de verdiende winnaar in Monaco, maar helaas. Na de race kon Ricciardo zijn ontgoocheling dan ook niet verbijten.

Flop

Red Bull

Het was de tweede keer in twee weken tijd dat Red Bull Racing een blunder van formaat beging. In de GP Spanje werd er een verkeerde pitstopstrategie gehanteerd, in Monaco was het ongeloof nog groter na de pitstop van Daniel Ricciardo.

De Australiër kwam met zijn bolide in de pits voor nieuwe banden, maar wat bleek? De mecaniciens stonden niet klaar met zijn nieuwe banden. Daardoor verloor Ricciardo kostbare tijd en moest hij de zege aan Lewis Hamilton laten. Lewis Hamilton bedankte vriendelijk en snoepte de zege af.

Max Verstappen

Na zijn overwinning in de Grote Prijs van Spanje waren de verwachtingen voor Max Verstappen hooggespannen. Kon de jonge Nederlander zijn huzarenstukje nog eens overdoen of niet? Neen, is het antwoord. Dat bleek al zaterdag tijdens de kwalificaties.

Verstappen crashte in de kwalificaties en moest daardoor zondag als voorlaatste starten. In de race begon de halve Belg aan een knappe in haalrace, maar opnieuw kwam Verstappen in de vangrails terecht. Top in Spanje, een flop in Monaco.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws