Lewis Hamilton heeft (eindelijk) zijn eerste zege van 2016 beet

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 21 reacties
Lewis Hamilton heeft (eindelijk) zijn eerste zege van 2016 beet
Foto: © photonews

Na zes races is het hem dan toch gelukt. Lewis Hamilton heeft zijn eerste zege van het seizoen beet. In de Grote Prijs van Monaco bleef de Brit Ricciardo en Perez voor. De Australiër van Red Bull kende wel heel wat pech.

Het weer in Monaco was barslecht en dus werd er eerst nog achter de safety car gereden, alvorens echt van start te gaan. Daniel Ricciardo verzilverde zijn polepositie met achter hem Nico Rosberg en Lewis Hamilton.

Maar tijdens de wedstrijd nam Hamilton het commando van zijn Mercedes-ploegmaat over en begon hij de zoektocht naar Ricciardo. Die geraakte uiteindelijk zijn leidersplek kwijt aan de Brit, na een enorme fout van zijn team.

Pech voor Ricciardo, flater van Red Bull

Ricciardo kwam in de pits binnen, maar zijn team stond nog niet klaar met nieuwe banden. Door die flater kon Hamilton uiteindelijk de zege binnenhalen. Opmerkelijk, want Hamilton bleef maar liefst veertig (!) laps met dezelfde banden rijden. Hij zette er zelfs de snelste rondetijd ooit neer.

Ricciardo baalde en werd tweede, Sergio Pérez stond als derde op het podium. Max Verstappen - gisteren gecrasht tijdens de kwalificaties - reed een sterke race, maar moest de wedstrijd staken na een nieuwe crash. Nico Rosberg, leider in de WK-tussenstand, werd slechts zevende.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws