Verstappen ontgoocheld: "Hadden hier veel meer punten kunnen scoren"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Verstappen ontgoocheld: "Hadden hier veel meer punten kunnen scoren"

Max Verstappen leek op weg naar een knap resultaat in de Grote Prijs van Rusland, maar dan sloeg het noodlot toe. De coureur van Toro Rosso, die even als tweede reed, kende mechanische pech en moest de strijd staken.

"Dit is een teleurstellend resultaat", zei Max Verstappen na afloop van de race. "Niet alleen voor mij, maar ook voor het team, want we hadden hier veel punten kunnen scoren. Tot de motorproblemen kwamen, had ik een goede race. Ik volgde de mannen voor me en we hadden vijfde of zesde kunnen worden, want er was nauwelijks druk achter ons."

"Ik had dus volledige controle over mijn positie", aldus Verstappen. "In dat opzicht was het een zeer eenzame race. Later zagen we dat de mensen voor ons nog problemen kregen met de banden, dus wie weet had er nog wel meer in gezeten. Bij mij was er namelijk niets aan de hand met de banden."

Bocht dertien

"En toen hield de motor ermee op", zegt het jonge Nederlandse talent. "Toen ik uit bocht dertien kwam, voelde ik dat het niet helemaal goed zat en vlak daarna viel ik uit. Maar ja, dat is racen: het is een mechanische sport, dus dit soort dingen kunnen gebeuren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws