Het grootste Belgische talent op twee wielen: "Ik wil Valentino Rossi achterna"

Maarten Pottie
| 0 reacties
Het grootste Belgische talent op twee wielen: "Ik wil Valentino Rossi achterna"
Foto: © photonews

Livio 'The Sniper' Loi is een achttienjarige jongen uit Houthalen. Momenteel rijdt hij in de Moto3-klasse, maar hij droomt van meer.

Zes jaar was Loi toen hij voor het eerst op een motor zat. Zijn vader is een ex-Belgisch kampioen motorracen en zag meteen het talent van zijn zoon. Livio koos niet voor de makkelijke weg, hij verhuisde vaak om deel te nemen aan verschillende kampioenschappen, verspreid over heel Europa, om steeds weer een grotere uitdaging te hebben.

Stap per stap naar de top

De jonge Belg rijdt nu in het Moto3-circuit, waar hij in 2015 al een Grote Prijs won, maar hij is ambitieus. "Ik wil dezelfde stappen zetten als mijn idool, Valentino Rossi", vertelt hij tegen Sporza. "Die klom ook op van de Moto3 naar de MotoGP en werd negen keer wereldkampioen."

De Moto3-klasse is van een hoog niveau: "In onze reeks zijn de verschillen tussen de rijders veel kleiner. We rijden ook bijna allemaal op een gelijkaardige motor. Stel dat Rossi eens bij ons zou racen, het is niet eens zeker dat hij zou winnen." Bovendien heeft de Limburger het nadeel dat hij amper 55 kilogram weegt. Er hangen gewichten aan zijn motor om tegengewicht te bieden en daardoor is zijn motor minder stabiel.

Livio 'The Sniper' Loi

"In mijn tweede jaar als racer startte ik heel vaak vanaf de polepositie. Daarna reed ik weg van mijn tegenstanders en won ik, de uitdaging was een beetje zoek. Toen werd er mij gevraagd om als laatste te starten om dan eens te kijken of ik nog steeds zou winnen. Ik nam mijn tegenstanders in het vizier en knalde ze één voor één af, vandaar mijn bijnaam."

De Limburger wordt vaak geadviseerd door Didier de Radiguès, de meest succesvolle Belg in het motorracen tot nu. In de jaren 80 won hij vier Grote Prijzen. "Didier is wel trots dat hij eindelijk een potentiële opvolger heeft. Door zijn ervaring en tips heb ik al enkele belangrijke stappen kunnen zetten om een betere rijder te worden", besluit Loi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws