Teambaas van Verstappen pareert kritiek op zijn poulain: "Voor 99% onterecht"

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Teambaas van Verstappen pareert kritiek op zijn poulain: "Voor 99% onterecht"
Foto: © photonews

Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, vindt dat zijn poulain Max Verstappen de kritiek op zijn rijgedrag moet negeren.

Het was vooral na de Grote Prijs in Spa dat er veel kritiek werd geuit aan het adres van de Nederlander Max Verstappen. Het ging dan voornamelijk over zijn agressieve rijstijl ten opzichte van concurrent Kimi Raikkonen. Verstappens teambaas Christian Horner zegt in een interview met Autosport dat hij zijn F1-piloot niet hoeft te beschermen tegen de kritiek.

"Het hangt ervan af of de kritiek terecht is. In het geval van Max is 99 procent van de kritiek onterecht", zegt Horner. "Dan kan je dat beter negeren en doorgaan met je werk. De enige reden waarom hij aandacht krijgt, is vanwege zijn prestaties."

"Hij zal nog vreemde fouten maken"

"Max is nog een jonge kerel", beaamt Horner. "Hij zal nog vreemde fouten maken, maar hij leert snel. Dat is allemaal een onderdeel van zijn ontwikkeling en zijn leerproces."

"We hebben het keer op keer gezien bij exceptioneel getalenteerde coureurs, die altijd kritiek kregen als ze zich begonnen te tonen. Zo ging het ook bij Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, Fernando Alonso en Ayrton Senna", plaatst Horner Verstappen tussen de allergrootsten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws