Rijdt de auto van James Bond binnenkort in de Formule 1? "Het zou logisch zijn"

Redactie
| 0 reacties
Rijdt de auto van James Bond binnenkort in de Formule 1? "Het zou logisch zijn"
Foto: © photonews

'Het Formule 1 heeft iets nieuws nodig'. Dat is toch de mening van autobouwer Aston Martin. Het legendarische Britse automerk wil zich straks meer profileren en concurrent Ferrari zit al sinds mensenheugenis in de populairste autosport ter wereld.

Aston Martin overweegt dus om motorleverancier te worden, dus geen team in het Formule 1 te zetten. "We zijn bekend met de Formule 1, we werken aan de Valkyrie, en we werken samen met Red Bull", aldus Aston Martin CEO Andy Palmer bij 'Motorsport.com'. "De vraag is: wil je als team in de Formule 1 stappen?"

"Onze grootste concurrent is Ferrari, in die zin zou het een logische stap zijn om betrokken te zijn. Maar voor een bedrijf dat nog maar net winst maakt, is het niet eenvoudig om 350 tot 400 miljoen per jaar uit te geven aan de Formule 1."

Redelijk bedrag

"Als, en ik zeg met nadruk als, er een maximum aantal mensen aan het project mag werken of er een budgetplafond is voor de ontwikkeling van een nieuwe motor, en dat is een redelijk bedrag, dan zouden wij een reden hebben om ernaar te kijken. Op dit moment hebben we veel opties en het is nog steeds een raadsel wat we echt willen doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws