Drama voor Ferrari: Hamilton wint, Vettel én Raikkonen blazen hun banden op

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 8 reacties
Drama voor Ferrari: Hamilton wint, Vettel én Raikkonen blazen hun banden op
Foto: © photonews

Op de crash van Kvyat en Sainz na, zat het venijn in de Grote Prijs van Groot-Brittannië in de staart. Sebastian Vettel én Kimi Raikkonen kregen te maken met lekke banden in de slotronden.

In de formatieronde ging het al mis voor Jolyon Palmer in zijn thuisrace, dus kregen we een extra formatieronde. Nadat de lichten toch doofden, knalde Daniil 'Torpedo' Kvyat zijn teamgenoot Sainz uit de race en kon het spektakel echt beginnen.

Vettel en Verstappen vochten enkele robbertjes uit, maar de Duitser loste het op met een vroege pitstop. Dat zou hem later in de race nog zuur opbreken. Met Raikkonen en Vettel op het podium ging bij beiden de linkervoorband aan flarden. Wég podium voor Vettel, Raikkonen sleepte zijn wagen naar de pits een een derde plaats.

Stoffel elfde

Voorin werd Hamilton nooit echt bedreigd en hij komt tot op enkele punten van Vettel in de strijd om het WK. Voor Vandoorne ging het uiteindelijk niet helemaal volgens plan. Dat Ricciardo en Bottas hem zouden inhalen, zat binnen de verwachtingen, maar ook Massa ging hem voorbij en zo geen punten voor de Belg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws