Duidelijke taal van Vandoorne: "Wil niet focussen op Alonso verslaan"

Redactie
| 0 reacties
Duidelijke taal van Vandoorne: "Wil niet focussen op Alonso verslaan"

Stoffel Vandoorne staat voor zijne eerste volledig seizoen in de F1. Bij McLaren neemt hij de plek over van Jenson Button en wordt hij ploegmaat van de Spanjaard Fernando Alonso. De samenwerking zal vlot verlopen volgens onze landgenoot.

Vandoorne kent Alonso dan ook al even als testrijder en reserve bij McLaren. "Ik schiet heel goed op met Fernando", laat Vandoorne weten in een interview met Motorsport.com. "Ik heb de laatste twee seizoenen met hem kunnen samenwerken en gezien hoe hij het team mee vooruit duwt. Ik weet heel goed wat voor persoon hij is."

"Fernando is een zeer competitieve racer. Iedereen is overtuigd van zijn capaciteiten en denkt nog steeds dat hij één van de besten is die in de F1 racet. Dus hij zal een belangrijke steun worden voor mij." Daarmee wil Vandoorne dus zeker niet zeggen dat hij zich zal focussen op het feit om Alonso te verslaan.

McLaren naar de top brengen

"Het zou fout zijn om me enkel op Fernando te focussen", aldus Vandoorne. "Ons grootste doel is McLaren-Honda opnieuw naar de top brengen, daar focussen we op. Ikzelf wil zo weinig mogelijk fouten maken en het beste uit elke situatie halen. Als dat lukt, moet het mogelijk zijn om enkele mooie resultaten te halen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws