Zoon van Michael Schumacher heeft ambitie: "Ooit wereldkampioen worden in F1"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Zoon van Michael Schumacher heeft ambitie: "Ooit wereldkampioen worden in F1"

Mick Schumacher, zoon van Michael, maakt volgend seizoen de overstap van de Formule 4 naar de F3. In een gesprek met het Duitse Bild had de 17-jarige autocoureur het over zijn ambitie voor de toekomst.

Mick Schumacher blijft ook in 2017 bij Prema Powertsport rijden in de F1. "Ik kan niet wachten tot het nieuwe seizoen van start gaat", laat Schumacher weten. "Het zal niet gemakkelijk worden, maar het is fantastisch om met deze auto te rijden. In de F3 hebben al heel wat grote namen geracet, dus dat is wel leuk."

Maar het uiteindelijke doel is om vader Michael op te volgen en de stap naar de F1 te wagen. "Ik wil pas echt die stap wagen wanneer ik me er echt klaar voor voel", aldus het jonge racetalent. "Maar net zoals elke andere coureur wil ik ooit wereldkampioen worden in de Formule 1."

Achternaam moeder gebruikt

Schumacher draagt natuurlijk wel een zware erfenis met zijn achternaam. "Ik krijg meer aandacht dan vroeger, maar dat boeit me niet meer. Vroeger heb ik nog even de achternaam van mijn moeder gebruikt. Ik wil gewoon racen, dat is het voornaamste", besluit Schumacher.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws