Ricciardo voorspelt wereldkampioen in Formule 1: "Ik denk dat hij het zal halen"

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Ricciardo voorspelt wereldkampioen in Formule 1: "Ik denk dat hij het zal halen"
Foto: © photonews

Daniel Ricciardo weet wie de spannende strijd om het wereldkampioenschap in de Formule 1 zal winnen. De coureur van Red Bull Racing kiest voor Nico Rosberg.

Lewis Hamilton moest de leiding in de WK-stand onlangs afstaan aan zijn ploegmaat Nico Rosberg. De Duitser telt met nog zes races te gaan 273 punten, terwijl Hamilton op een totaal van 265 punten staat.

"Voor de zomer had Lewis een marge opgebouwd en dacht ik dat niemand het hem meer moeilijk zou maken, maar Nico is sterk teruggekomen", zegt Daniel Ricciardo, die zelf derde staat op ruime afstand aan Sky Sports. "Ik voorspel Nico als wereldkampioen."

De Australiër was onder de indruk van zijn Duitse collega: "Hij was geweldig in de voorbije maanden en heeft daarin 75 punten gepakt. Het heeft hem vertrouwen gegeven. Lewis leek op Monza tot zijn slechte start weer de beste, maar Rosberg was vorige week simpelweg de snelste Mercedes-coureur in Singapore."

Ze zijn zó stil tegen elkaar. Ik houd daar niet zo van, dus dan probeer ik tegen mezelf te praten of tegen hen.

Ongemakkelijke spanning tussen Mercedes-collega's

"Het is de eerste keer dat ik voel dat Nico alle ingrediënten heeft om de titel te pakken in een rechtstreeks gevecht, al zullen de verschillen klein blijven", weet Ricciardo.

Ricciardo voelt wel de spanning tussen de Mercedes-coureurs, die al langer op gespannen voet met elkaar leven. Hij stond al verschillende keren met de twee samen op een podium. "Het is best ongemakkelijk, want ze zijn zó stil tegen elkaar. Ik houd daar niet zo van, dus dan probeer ik tegen mezelf te praten of tegen hen. Maar blijkbaar voelen zij zich er prima bij. Ik vond het wel grappig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws