Zo verliep het vorig jaar in Rusland: Hamilton, spectaculaire crashes en een verrassend podium

Zo verliep het vorig jaar in Rusland: Hamilton, spectaculaire crashes en een verrassend podium
Foto: © photonews

De GP van Rusland is erg nieuw en tegelijk erg oud. In het huidige tijdperk won enkel Lewis Hamilton al in Sochi. Wij blikken terug op een erg spectaculaire race in 2015.

Een grote prijs van Rusland was er al in 1913 en 1914, toen in Sint-Petersburg. Pas 100 jaar later werd er in Sochi opnieuw een Grote Prijs Formule 1 gehouden in het land. Lewis Hamilton won de eerste editie op de Sochi Autodrom. Een jaar later deed hij dat nog eens over.

De race op 11 oktober 2015 werd toen ook gewonnen door Lewis Hamilton. De wereldtitel kon hem door die overwinning nauwelijks nog ontglippen, zeker omdat teamgenoot Nico Rosberg na een goede start snel uitviel. De negende overwinning van het seizoen was het toen op 15 races voor de Brit.

Het was ook de race van de zware of spectaculaire crashes: in de vrije trainingen was Carlos Sainz al uitgeschakeld, maar uiteindelijk kon hij zondag wel aan de start komen. Hulkenberg en Ericsson vlogen er in de tweede bocht al uit, terwijl Bottas door Raikkonen van de baan werd gewerkt. De Fin kreeg er later een tijdstraf van 30 seconden voor.

Hamilton won, voor Vettel en de erg verrassende Sergio Perez in de Force India. Max Verstappen pakte na een tijdstraf voor Alonso uiteindelijk nog een puntje voor de WK-stand.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws